Theorie

Hoe lang is je theorie geldig?

Het is bekend dat je je theorie al kunt halen voordat je met rijlessen begint. Maar hoe lang is je theorie geldig? Nadat jij je theorie examen hebt gehaald, is je certificaat 1,5 jaar geldig. Als je binnen deze periode slaagt voor je praktijk examen, ontvang je je rijbewijs.

Al met 16 jaar je theorie certificaat halen?

Je mag al met 16 jaar je theorie certificaat halen. Kun jij niet wachten om met de theorielessen aan de slag te gaan? En wil jij graag je theorie examen zo snel mogelijk halen? Dan is dit voor jou een goede keuze. Hiermee kun je al vóór je 18e je rijbewijs halen mits je slaagt voor het praktijk examen. Kijk hiervoor ook bij ons 2toDrive programma. Daar zie je hoe jij al voor je 18e je rijbewijs kunt halen!

Geen peulenschil

Niet iedereen staat te popelen om snel het theorie certificaat te halen. Voor sommigen is het een peulenschil terwijl anderen toch behoorlijk moeten ploeteren. Vooral als je in die periode ook al andere dingen aan je hoofd hebt. Misschien vind je het hoe dan ook spannend om examen te doen. En wat als je je theorie certificaat hebt gehaald, maar de praktijk valt je tegen? Hoe lang is je theorie geldig oftewel, heb je nog genoeg tijd om je praktijk examen te halen?

Opnieuw theorie certificaat halen

Als het je niet lukt om binnen 1,5 jaar ook je praktijk examen te halen, dan vervalt je theorie certificaat. Je moet dan opnieuw examen doen om je theorie certificaat weer te halen.

Het kan je dus veel geld kosten en stress opleveren als je te snel je theorie certificaat hebt gehaald.

Rolands voorkeur

Het heeft onze voorkeur om je theorie te halen als je net bent gestart met autorijlessen. Onze instructeurs houden er in hun lessen rekening mee, dat je in het begin de verkeersregels nog niet zo goed weet. Zo kun jij eerst in alle rust leren hoe je de BMW bestuurt. Geleidelijk aan besteden we in de praktijklessen aandacht aan de verkeersregels. De theorie is op deze manier ook makkelijker te begrijpen, omdat je die direct in de praktijk kunt toepassen.

Theoriecertificaat rond je 10e praktijkles

Autorijden is leuk! Je kunt dan ook niet wachten om je volgende rijles in te boeken. De aandacht voor de theorie wil er dan nog wel eens bij inschieten. Dan kan het voorkomen dat je klaar bent om je praktijkexamen aan te vragen maar nog moet wachten vanwege je theorietoets. Daarom stimuleren wij je regelmatig om theorie te leren zodat je rond je 10e praktijkles in het bezit bent van je theoriecertificaat.

Jij bent uniek

We bieden verschillende mogelijkheden om je theorie certificaat te halen. Zo kun je de manier kiezen die het beste aansluit bij jouw behoefte. Het laatste dat we willen is dat jij je zorgen maakt over de vraag “hoe lang is je theorie geldig”. Kijk op de pagina Tarieven om te zien welke theorie lessen en examens het beste bij jou passen. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We horen graag van je.