Overige rijlessen

2toDrive vanaf 16,5 jaar

Met het 2toDrive project kun je al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Ook kun je dan een tussentijdse toets afleggen. Vanaf 17 jaar mag je ook het praktijkexamen afleggen. Dat kan alleen als je je theorie certificaat al hebt gehaald. Slaag je voor je praktijkexamen, dan krijg je voor je 18e verjaardag al je rijbewijs. Tot je 18e heb je nog wel een begeleiderspas nodig. Je mag je dan onder begeleiding van een door jouw geselecteerde begeleider – die op je pas staat –  auto rijden.

Opfriscursus

Een opfriscursus kan prettig zijn als je een hele poos geen auto hebt gereden. Je hebt je rijbewijs dus wel gehaald, maar weinig of geen recente ervaring. Of je twijfelt of het nog wel verantwoord is om zelf auto te rijden. Tijdens de opfriscursus gaan we met je op weg en laten je verschillende handelingen uitvoeren: een remtest, rijden in een smalle straat, in- en uitvoegen of de snelweg en parkeren. We bekijken dan of je rijvaardigheden voldoende zijn of eventueel met enkele rijlessen weer op peil zijn te krijgen.

Faalangst rijlessen

Sommige mensen kampen tijdens het autorijden met faalangst. Dat kan van begin af aan al een probleem voor je zijn maar ook later als je je rijbewijs al hebt gehaald. Wij hebben ervaring in het begeleiden van mensen met faalangst. Ook kunnen we een speciaal faalangst praktijk examen voor je aanvragen.

CBR rijtest op medische gronden

Om medische redenen kan het nodig zijn om een rijtest af te leggen. Het CBR stuurt je een uitnodiging om rijtest te komen doen. Later ga je met een deskundige van het CBR de weg op. Tijdens de rit kijkt de deskundige of je de auto goed kunt bedienen en besturen. Vaak word je verzocht om de rijtest in een lesauto af te leggen. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen die om medische redenen (ADHD, PDD NOS, leeftijd) een rijtest moeten doen. De rijtest is geen examen!
De rijtest deskundige geeft de uitkomst door aan een arts van het CBR. Die neemt een besluit over je rijgeschiktheid. Misschien dat er aanpassingen aan je auto nodig zijn of extra rijlessen om je rijgeschikt te verklaren. Kijk voor meer informatie op de website van het CBR.